Makker Cup i Brøndby
Ane Løvet Young og jeg spillede Makker Cup turneringen i Brøndby Golf Klub den 4. maj, hvor 176 unge repræsenterede sin klub og håbede på efterfølgende at trække den gule golfbold, der indikerede, at man fik muligheden for enten at spille mod Højgaard-brødrene (hvis man havde under hcp. 25) eller gå caddie for dem (hvis man havde over hcp. 25). Ud af disse deltagere var 15 spillere fra Furesø.
Vejret og humøret var godt, og vi var begge gode til at støtte op om hinanden. Til Makker Cup-turneringen spiller man greensome over 18 huller mod tre andre makker-par. Ane og jeg vinder to kampe og deler den sidste mod skarpe modstandere – derfor vinder vi samlet set vores pulje, og et guld-bæger samt en signeret drikkedunk med underskrifter fra begge Højgaard-brødre.

Efter kampen havde alle deltagere chancen for at trække den famøse gule bold. Mange forældre og andre deltagere hepper normalt kun på deres egne spillere, men da Ane og jeg hver fik chancen for at trække en bold, samlede rummet sig om, hvor sejt det kunne være, hvis det var to piger, der gik videre. Jeg var den første, der rakte armen ned i den store kasse med Højgaard-logo på, men der var intet held, og en hvid bold blev trukket op. Derimod var Ane så heldig at hive en flot gul bold op af kassen, og smilene bredte sig rundt i lokalet. Nu vidste vi, at vi var blandt de heldige få.
Højgaard vs. Danmarksholdet – Furesø fint repræsenteret på Great Northern
Familien og jeg ankom til Great Northern dagen før den afgørende dag 1. juli. Min lillebror, Mads, og jeg spillede en prøverunde med familien Young i bolden efter.

Vi vidste på forhånd, at Ane og jeg havde fået tildelt hul 9 – et ikonisk par-3-hul med vand overalt. Derfor var formålet med prøverunden især at få fornemmelsen af den fantastiske bane og ikke mindst få testet det udfordrende hul 9.

Hul 9 – et par 3 hul med vand, masser af vand!
Næste morgen tjekkede Ane, Mads og jeg ind i Great Northerns klubhus kl. 7:30. Her fik vi udleveret bøllehat og T-shirts med turneringslogo på, som vi skulle bære hele dagen. Kl. 8 spiste alle 108 spillere/caddies morgenmad sammen i restauranten, hvor dagens oplysninger blev meddelt.
Turneringen skulle spilles som best-ball med handicap, hvor nogle makker-par fik tildelt slag mod Nicolai og Rasmus Højgaard. Dette fik Ane og jeg dog ikke, og vi måtte tage kampen op uden slag. Det ville blive en ægte match fra scratch mod de professionelle.
Stemningen på banen var elektrisk. Mange børn, forældre og deltagere fulgte brødrene på tæt hold hele dagen, og på et tidspunkt leverede Rasmus en imponerende eagle.
Furesø var stærkt repræsenteret – både af caddies og spillere til turneringen. På hul 8, et langt par-5-hul, agerede Alba Gotfredsen og Kamille Thastrup Larsen caddies for Højgaard-brødrene, mens Asbjørn Marcussen med caddie Ragna Würtz Marcussen og en ven fra Københavns Golfklub fik æren af at dyste mod brødrene. På trods af en stærk indsats måtte de se sig slået, da Højgaard-brødrene afsluttede med en flot birdie.
På hul 9 stod Ane og jeg klar. Pludselig voksede menneskemængden betragteligt, da Højgaard-brødrene slog ud. Her udbrød snakken blandt publikum, hvor mange udtrykte lettelse over, at de ikke skulle slå det svære slag over vandet. Begge brødre slog super slag, der landede sikkert midt green. Ane og jeg kunne nu godt føle presset, da mange mennesker stod ihærdigt og kiggede med, men vi holdt hovedet koldt. Mit slag var placeret midt green og Anes i venstre side for flaget.
Da jeg læste mit put, kom turneringslederen hen og spurgte: ”Har du styr på puttet?”, og jeg svarede: ”Ja, det synes jeg”, hvortil han svarede: ”Skal vi ikke lige høre Nicolai, om han er enig?”, og han kaldte Nicolai hen. Nicolai sagde: ”Den virker meget lige.” Jeg konstaterede. at ”den breaker først mod venstre og på plateauet mod højre”, hvor Nicolai bekræftede min observation.
Da Nicolai missede sit par-put opstod muligheden for, at Ane og jeg kunne vinde hullet. Jeg afsluttede hullet med en fin par, og vi var derfor sikre på en flot score. Blandt brødrene blev der sagt: ”Så Rasmus, det put skal du hole for at dele hullet”, og publikum klukkede med spænding. Rasmus opnår en god par, og hul 9 ender delt. Vi gav hånd med brødrene, sagde tak for kampen, og fik ros for vores indsats.
Da dagens matches var spillet til ende, stod Højgaard-brødrene som vindere med 5 up mod Danmarksholdet. Denne fantastiske dag blev rundet af med burger i restauranten og smil overalt.
Dette er en dag, som vi ikke vil glemme, hvor golfen mindede os alle om, at det ikke nødvendigvis er scoren, der er det afgørende, men fællesskabet, vennerne og hyggen omkring det at nyde at spille sin sport.
Cecilie Josefine Ringbæk
Se evt. mere om eventet her:
danish.golf/de-unge-frem-voksne-paa-stien
https://www.danskgolfunion.dk/hoejgaard-vs-danmarksholdet
danish.golf/72-unge-kan-se-frem-til-en-droemmeoplevelse-med-hoejgaard-tvillingerne
https://www.golf.dk/galleri/to-tvillinger-og-108-juniorer-havde-en-fest-i-kerteminde-se-billederne